Friday, April 3, 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΦΟΑΠΘ-ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ

Δελτίο Τύπου

Μια εικόνα χίλιες λέξεις
Έκθεση Διεθνούς Αμνηστίας – Φ.Ο.Α.Π.Θ.


Φωτογραφική έκθεση με θέμα τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα» διοργανώνει η τοπική ομάδα Θεσσαλονίκης της Διεθνούς Αμνηστίας σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Όμιλο Α.Π.Θ. (Φ.Ο.Α.Π.Θ). Η έκθεση, που θα φιλοξενηθεί στο χώρο του café bar Ζώγια (Αλ. Σβώλου 54), ξεκινάει τη Δευτέρα 6 Απριλίου και θα διαρκέσει έως το Πάσχα. Συμμετέχουν οι Γεωργίου Νίκος, Γκέκα Διονυσία, Δημητριάδης Γιώργος, Σαράντη Εύα, Σταυριανίδου Μαρία, Τσατσαρέλης Θωμάς, Χατζηκυριακίδου Κυριακή.

Μέσα από συμβολικές παραστάσεις και εικόνες της καθημερινότητας της πόλης οι καλλιτέχνες του Φ.Ο.Α.Π.Θ επικεντρώνονται, με ευαίσθητη και κριτική ματιά, σε καταστάσεις που συμβαίνουν δίπλα μας και συχνά αγνοούμε. Οι φωτογραφίες τους που αποτυπώνουν στιγμιότυπα από τη ζωή μεταναστών, γυναικών, ομάδων που συχνά βρίσκονται στο περιθώριο, δείχνουν ανάγλυφα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να αγοράσουν φωτογραφίες της έκθεσης σε συμβολική τιμή.

Φωτογραφικός Όμιλος Α.Π.Θ. (Φ.Ο.Α.Π.Θ)
Ο Φωτογραφικός Όμιλος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Φ.Ο.Α.Π.Θ) ιδρύθηκε το 1987 από μια ομάδα φοιτητών με κίνητρο την ενασχόληση με τη δημιουργική φωτογραφία και διανύει ήδη την τρίτη δεκαετία της ζωής του. Στην έδρα του Ομίλου, μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, παραδίδονται κάθε χρόνο αφιλοκερδώς από μέλη του Ομίλου σεμινάρια φωτογραφίας που παρακολουθούνται από φοιτητές και φοιτήτριες όλων των σχολών. Οργανώνονται επίσης συζητήσεις, προβολές slides, βιντεοπροβολές και λοιπές εκδηλώσεις φωτογραφικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος. Τα μέλη του Φ.Ο.Α.Π.Θ. συμμετέχουν σε εκδρομές, δρώμενα αλλά και εκθέσεις, οι οποίες γίνονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο, συχνά με τη συμμετοχή γνωστών φωτογράφων της πόλης.

Πληροφορίες / Επικοινωνία: foapth@yahoo.com, http://foapth.blogspot.com/


Παρακαλούμε για τη δημοσίευση/μετάδοση

No comments: