Wednesday, October 26, 2011

Σκοτώθηκε ο ορειβάτης Θοδωρής Χριστόπουλος, ιδρυτικό μέλος του ΦΟΑΠΘ.







Συγκλονισμένη είναι η ελληνική ορειβατική κοινότητα από το ατύχημα που στέρησε τη ζωή σε ένα γνωστό και διακεκριμένο μέλος της.




Συγκεκριμένα στο επικίνδυνο σημείο – κόψη Hornli του Matterhorn στην Ελβετία το οποίο για τους Ελβετούς ορειβάτες είναι το “ιερό βουνό” και ενώ οι τρεις Ελληνες ορειβάτες είχαν ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς την ανάβασή τους, κατεβαίνοντας την βουνοκορφή ο Θοδωρής (Teo) Χριστόπουλος από τον Εθνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων έκανε την λάθος κίνηση να ασφαλιστεί σε παλαιότερο εγκαταλελειμμένο ιμάντα τον οποίο θεώρησε ασφαλή ο οποίος δυστυχώς έσπασε οδηγώντας τον στη μοιραία πτώση.

Οι άλλοι δύο “σχοινοσύντροφοι” όπως ονομάζονται στην ορειβατική διάλεκτο του Θοδωρή Χριστόπουλου ήταν ο διεθνούς φήμης και ένας από τους 9 Ελληνες που ανέβηκαν στο Εβερεστ Μιχάλης Στύλλας και ο επίσης γνωστός από πολλές εγχώριες και διεθνείς ορειβατικές του επιτυχίες Κομοτηναίος ορειβάτης και εκπαιδευτής Αρχοντής Εξακοΐδης.


Στη χθεσινή συνέλευση του Ομίλου αποφασίστηκε να κατατεθεί συμβολικά το ποσό των 50 ευρώ σε κάποιο ίδρυμα εις μνήμην του Θοδωρή Χριστόπουλου.


Φωτογραφίες του Θοδωρή:

http://www.summitpost.org/image_list/teochristopoulos/27923


http://www.peftontas.blogspot.com/

http://www.overexposured.blogspot.com/

http://www.raghshur6089m.blogspot.com/



πηγή: http://rodopinews.gr/?p=21372

1 comment:

Anonymous said...

Μεγάλη απώλεια, καλό ταξίδι αδελφέ!